ממש ככה בצהרי היום מתקשרת אימא של רועי ושואלת אם רועי יכול לבוא לשחק עם הבן שלך, אין בעיה את אומרת ולפתע כהרף עין את מגלה אצלך בבית 3 - 4 חברים שמשחקים ואולי קצת משתוללים, ואם יש חברים הרי שצריך גם כיבוד ושתייה, חטיפים לא בטוח שיש בבית ואולי לא מספיק עבור כל החברים.
את מוצאת את עצמך אובדת עצות ומנסה למצוא משהו לתת להם על מנת שישבו קצת בשקט ויפסיקו עם הויכוחים האין סופיים שנראה כאילו רק לזה הם מיועדים למפגשים הללו. ובכן לי יש מתכון סודי שתמיד ללא יוצא מן הכלל מצליח, המתכון המנצח שתמיד גורף מחמאות וליקוקי אצבעות מכולם, קטנים וגדולים כאחד אני קוראת לו עוגת ספידי שוקולד.
הסוד השמור ביותר, עוגת שוקולד בפחות מ 10 דקות
ראשית כל חייבים לציין כי הפתרון הזה אינו ירוד באיכותו אלא להיפך הוא מתעלה על הרבה מתכונים אחרים ויחד עם זאת אינו צריך הכנות מיותרות ומסובכות. אם כך להלן המצרכים הדרושים להכנת עוגת שוקולד מושלמת ומהירה:
כוס סוכר - המרכיב הבסיסי של כל עוגה מתוקה הינו סוכר, מומלץ כמובן להשתמש בסוכר לבן אך בהחלט ניתן להמיר זאת לסילאן או סוכר חום.
כוס קמח - קמח הינו המרכיב שיקשר בין כל המרכיבים השונים, קמח לבן כמובן מומלץ אך ניתן להשתמש בקמח מחיטה מלאה על מנת לכפר מעט על החטא המתוק.
כוס מים רותחים - מים, וזהו :).
חצי כוס שמן - ניתן להשתמש בשמן קנולה, חמניות או סומסום.
שלוש ביצים - ביצים טריות תמיד בעדיפות ומומלץ מגודל מדיום או לארג'.
שלוש כפות קקאו - כל קקאו יהיה מצוין.
3 כפות אבקת שוקו - ההמלצה היא להשתמש בנדיבות ולא לחסוך.
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל - ניתן כמובן לטפטף לתערובת 2 - 3 טיפות של תמצית וניל טבעי.
אופן ההכנה
אופן ההכנה של העוגה הינו דומה לשאר העוגות, קודם כל מפרידים בין החומרים המוצקים והיבשים מהחומרים הנוזליים, משתמשים בשתי קערות נפרדות, מערבבים באחת את המרכיבים היבשים, כלומר הקמח, סוכר, סוכר וניל ( אם אלו טיפות תמצית וניל אז מוסיפים לקערה השנייה אחר כך ), אבקת הקקאו והשוקו. את כל המרכיבים מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אבקתית אחידה, לאחר מיכן בקערה השנייה מערבבים יחד את הביצים, השמן והמים. מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים יחד, מומלץ להשתמש במערבל אך גם בלנדר סטיק זה בסדר. הערבוב אורך כ 3 דקות ואז ממתינים כ 2 דקות נוספות, אם צפים גושים יש לפרקם במזלג ולערבב שוב. את התערובת הנוזלית והאחידה יש לצקת אל קערת זכוכית שמתאימה לשימוש במיקרוגל, מכוונים את הטמפרטורה או נכון יותר לומר את עוצמת החימום למקסימאלית ואת הזמן ל כ 7 - 10 דקות, לאחר כ 6 - 7 דקות מומלץ לדקור את העוגה עם קיסם או שיפוד, אם הוא יוצא יבש אז העוגה מוכנה.
תוספות מעניינות לעוגת הספידי שוקולד שלנו
לאחר שהעוגה מוכנה ב10 דקות הראשונות מייד לאחר הוצאתה מהמיקרו יש לה מירקם עליון חלק וקצת דביק, ניתן לפזר עליו סוכריות צבעוניות, חתיכות של מרשמלו או טופי ואפילו סוכריות גומי או ג'לי, התוספות האלו נותנות לעוגה שלנו מראה מרשים וייחודי. מה שנותר כעת לעשות הוא לחלק אותה לקוביות ולתת לילדים שייהנו וילקקו את האצבעות שלהם.